1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! INTERVJUU! Ojasaare Golfi eestvedaja Jaan Lipsmäe: me ei saa olla samasugused nagu suured, peamegi kiiksuga tegema
AJAKIRI GOLF! INTERVJUU! Ojasaare Golfi eestvedaja Jaan Lipsmäe: me ei saa olla samasugused nagu suured, peamegi kiiksuga tegema

AJAKIRI GOLF! INTERVJUU! Ojasaare Golfi eestvedaja Jaan Lipsmäe: me ei saa olla samasugused nagu suured, peamegi kiiksuga tegema

Jaan Lipsmäe
Jaan Lipsmäe

Ilmselt ei tea paljud asjalikud golfaridki seda, et Lääne-Virumaal on paik, kus soovijad saavad golfipalli toksida. Selleks kohaks on Ojasaare, kuid päris klubi seal polegi, on vaid üks eestvedaja, entusiastid ja kohalikud „golfihullud“, kirjutab ajakiri Golf.

Ometigi kogub Ojasaare Golf tasapisi populaarsust, sellest kirjutab golfiajakiri ning ka Eesti Golfi Liit tunnustab ja toetab nende tegevusi. Virulaste tegemistest annab aru Ojasaare Golfi eestvedaja Jaan Lipsmäe.

Kuidas võiks eelmist hooaega mõne lausega kokku võtta?

Parem kui kunagi varem, seda igas mõttes, nii külastajate kui kajastamise suhtes! Pean kummardama ajakirja Golf ees, tõsi küll elektroonilises variandis, aga kajastus on olnud hea –  iga meie sündmust kajastatakse. Golfiiidu president käib ka kohal, me oleme rahul!

Ojasaare

Kas on muutust tunda selles, et inimesed julgevad tulla esimest korda golfi mängima, ise sellest midagi teadmata?

Usun küll, kuna neid on järjest rohkem, kes tulevad esimest korda mängima. Eriti tore on see, et on seltskond vanuses 25-40, kes ei tule ennast üksnes näitama, vaid mängima. On kambavaim! Kadrinast käiakse meie juures kõige rohkem mängimas.

Ojasaare4

Te olete silma jäänud teistmoodi võistlustega. Kes need ideed välja käib?

See on meeskonnatöö – üks käib idee välja, teine teeb edasi. Me oleme nii väikesed, et õiget tiimi polegi, võistlejad käivad omal algatusel ideesid välja. Me ei saa samasugused olla nagu suured, peamegi kiiksuga tegema, nii väljaku kui võistluste poolelt!

Olete väikesed, aga tublid!

Kogu Eesti rahvas on tubli! Kui saad teha seda, mis meeldib, siis oledki tubli!

Teie keskus on rohkem kui golf, seal tegeldakse ka teiste spordialadega. Milline on teie südames golfi protsent?

Mängijate ja külastajate poole pealt käiaksegi rohkem golfi mängimas. Me peaks olema ainus ehtsa muruga tenniseväljak! Olen paljudelt küsinud, et kui keegi teab, kas on veel selliseid, teatage, aga keegi pole öelnud, ilmselt neid mujal pole. Meil tulevad tennisistid küll golfi mängima, ent ükski golfimängija pole tennist mängima läinud. Muid alasid tegemas peale nende kahe ei käida.  Golf aga muudkui kasvab.

Ojasaare5

Kui palju pealinlasi teie juures käib?

Olgem ausad – miks peaks tallinlane meie juurde tulema?! Ümber Tallinna on kolm suurt klubi, meil aga on alles sellest aastast 9 rada. Neid, kes tulevad siia ühe korra mängima, on 55 %, 45 % mängijatest mängib 2 või enam korda hooajal. Nende seas on nii kohalikke kui ka kaugemalt tulijaid. Siia tuleb inimene, kes on huvitatud, et mis meil toimub. Kes sõidab mööda, kellel on siinkandis suvila või sugulased, see astub läbi.

Ojasaare6

Kuidas endal golfipisik külge tuli?

Kas seda nii väga küljes ongi … Ma mängin vähe. On kaks valikut – mängida või väljakut teha. Mulle meeldib väljakut teha. Mõistsin, et mängides tunnen ennast ebakindlamana kui väljakut tehes. Kui aga mängida, siis peaks kogu aeg mängima, alles siis on asjal mõtet. Ehk tuleb aeg, mil saan ka ise rohkem mängida. Olen kõik Eesti väljakud läbi mänginud, välja arvatud Valgeranna viimased üheksa rada, samuti Audru, mida pole enam olemaski. Mingi ettekujutlus väljakutest on olemas.

Kas teil on järgmiseks aastaks ideid, mida saaks välja hõigata?

Pean plaanide väljaütlemist riskantseks, kuna sageli ei pruugi siis realiseerimine õnnestuda. Meil on 9 rada, tahaksime igale rajale teha kaks tiiala. Mõned rajad soovime teha natukene kergemaks, et algajatel oleks lihtsam ning ka tehnilist poolt tahaksime tõsta. Ennekõike hakkame tegutsema sellel nimel, et tuldaks golfiga esmatutvust tegema, milleks on sobivad pere- ja  firmaüritused.

Intervjuu ilmus ajakirja Golf talve eri numbris.

Tekst: Monika Kuzmina, Jüri Kukk 
Fotod: ajakiri Golf, erakogu 

Ajakirja Golf tellimuse saab teha SIIN!

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews