1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! Golfireisi võitnud Helen Pastarus: parim lotovõit golfimängijale on golfireis
AJAKIRI GOLF! Golfireisi võitnud Helen Pastarus: parim lotovõit golfimängijale on golfireis

AJAKIRI GOLF! Golfireisi võitnud Helen Pastarus: parim lotovõit golfimängijale on golfireis

Helen Pastarus
Helen Pastarus

Tihtipeale on nii, et mõned asjad juhtuvad alati teistega, aga mitte kunagi sinuga nagu näiteks lotovõit. Parim lotovõit golfimängijale on golfireis. Eelmise aasta augustis toimus naiste golfivõistlusTrillum, kus minul kahjuks golf kõige paremini välja ei tulnud, seega võisin loota üksnes loosiauhindadele, kirjutab ajakiri Golf.

Peale seda, kui kõik väljaloositavad rätikud ja vihmavarjud olid välja jagatud, selgus, et  GolflifeShopoli välja pandud loosiauhindadeks 2 Maroko reisi Marrakeshi Golfi Festivalile.  Minu üllatus oli väga suur, kui üheks võitjaks osutusin mina ja teiseks Gristel Kütaru.

Oktoobri viimasel nädala oligi meil võimalus osaleda Marrakeshi Golfi Festivalil, mis hõlmas rahvusvahelist golfivõistlust 4 väljakul ning lisaks ühte võistlusvälist mänguringi.

GF-2015-Marrakech-386

Mis on Marrakeshi Golfi Festival, ja kellele soovitaks osaleda järgmisel?

Golfi Festivalil osales golfareid 7 erinevast riigist: Saksamaalt, Suur Britanniast, Iirimaalt, Austriast, Sloveeniast, Tsehhist ja Eestist. Festival on tore võimalus mängida golfi ka teistest maadest golfimängijatega ning kuna oli ka võistlus, siis samuti ennast proovile panna.

GF-2015-Marrakech-377

Kindlasti ei ole selle ürituse näol tegu tõsise võistlusega, vaid pigem on see lisavõimalus võõral väljakul golfimängu põnevust tuua. Hea on ka võrrelda oma tulemusi teistega. Golfi Festivali oluline osa on ka sotsiaalne pool ehk omavaheline suhtlus teiste võistlusel osalejatega. Tuues näiteid värvikast seltskonnast osales seal näiteks golfi ajakirjanik Iirimaalt, 79-aastane Shoti papi, kes oli 62 aastat golfi mänginud.

Golfi Festival on samuti hea valik siis, kui soovid lisaks golfimängule, et osaliselt oleks ka vaba aeg organiseeritud. Nii oli meil võimalus käia Marrakeshiturul ja vanalinnas – Medianas, Atlase mägedes Ourika orus, kus oli tõeline kontrast lopsaka looduse näol muidu elutu kõrbemaastiku kõrval.

GF-2015-Marrakech-71

Meil õnnestus ka pilk heita berberi majja, kus tillukeses majas elab koos eri põlvkondadest 15 inimest. Lisaks põikasime reisil sisse majja, kus oli võimalus tutvuda kuulsa Maroko argaania õli valmistamisega. Võistluse viimasel päeval toimus gala õhtusöök ja autasustamine „tuhande ja ühe öö“ muinasjuttude stiilis lossis, kus meelelahutuseks esinesid erinevad rahvuslikud tantsu ja muusika grupid ning toimus ratsanike show. Meil õnnestus näha isegi lendavat vaipa.

GF-2015-Marrakech-466

Marrakesh golfireisi sihtkohana

Maroko plussiks on kahtlemata suurepärane kliima. Oktoobri lõpus oli meil iga päev 25 kraadi ringis sooja ning päike paistis, tuult praktiliselt polnud. Seega ideaalne golfi ilm.

GF-2015-Marrakech-170-Ryads-Parc-Resorts-Spa

Marokos peab arvestama, et varuma peab kannatust. Olukorrad ei lahenenud nii kiiresti, kui oleksime soovinud, ent samas see eriti ei häirinud ka, sest puhkusel ju kiiret pole.

Golfiväljakud on Marrakeshis lähedal – poole tunni kaugusel.

Meil oli võimalus mängida 5 väljakul: Palm Golfis, Amelkis Golfis, Samanah Golfis, Assoufid Golfis ningRoyal Clubis.

GF-2015-Marrakech-525-RoyalGolf

Üldiselt on väljakud heas korras, ent kui on 27 rajaga väljakud, siis soovitaksin mängida esimest 18, kuna viimased 9 uut rada on alles ehitusjärgus või täiesti lagedad, seetõttu ka igavamad.

Caddy üldiselt võtma ei pea, ise võib mängida käruga, kuigi mõnedel väljakutel surutakse caddysidvõtma. Mõned, kes caddysid kasutasid, kiitsid caddyde professionaalsust, teised aga jälle kurtsid, etcaddyd ei suutnud kaugusi öelda ega andnud ka keppe.

Palm Golf ja Amelkis Golf olid kenad suhteliselt lihtsad väljakud. Vett oli väljakutel vähe, mis oli ka loogiline arvestades asukohta. Väljaku raskus oli pigem bunkrites, mis asusid „halbades“ kohtades ning kohati ümbritsesid tihedalt griine. Nendel väljakutel olid mõned rajad halvasti tähistatud –  kauguse tokid puudusid ning raske oli aru saada, kuhu poole jääb järgmine rada, seda eriti uuemal 9 rajal.

Morocco-124

Üldiselt olid rajad suhteliselt lühikesed, fairwayd laiad ja griinid kiired. Tuleb arvestada, et radade pikkused võivad oluliselt erineda scorcardil märgitust, seega on alati hea mõte rajad kaugusmõõtjaga üle mõõta.

Väljakutest meeldis meile kõige rohkem Assoufid Golf – suhteliselt uus väljak, mis on aga ka kõige paremas korras. Väljakutest on see kindlasti raskeim, ent ka kõige huvitavam tänu erinevatele maastiku reljeefidele radadel. Tegemist on kõrbe tüüpi väljakuga ehk väljaspool fairwayd on kõrbemaastik.

Kindlasti tasuks Marrakeshis mängida ka Royal Golfi, mis on võrreldes teiste väljakutega omanäoline – park väljak. Kui mujal on rajad suhteliselt lagedad mõnede palmide või palmisaludega, siis seal on rajad ääristatud metsaga. Tegemist on ühe Maroko vanima väljakuga. Eelnevalt on väljak olnud  suletud, kuna seal mängis Maroko eelmine kuningas, kes oli suur golfi fan. Praegune kuningas aga eriti golfist ei huvitu, seega on väljak kõigile avatud. Tegemist on väga huvitavate radadega ja ilusa väljakuga. Kohati on sellel väljakul radade üleminekud pikad, nii et ilmselt on seal mõttekas auto võtta, isegi juhul, kui muidu eelistada käruga mängimist.

GF-2015-Marrakech-503-RoyalGolf-golfireisifinish

Täname Gristeliga GolflifeShopi, kes nii suurepärase loosiauhinna välja pani ning kinkis meile unustamatu golfireisi!

Artikkel ilmus ajakirja Golf talve eri numbris.

Tekst: Helen Pastarus  
Fotod: erakogu 

Ajakirja Golf tellimuse saab teha SIIN!

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews