1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! GOLFARI REISI-ABC! Kolm Eesti Golfikooli treenerit jagavad järgiproovitud nippe
AJAKIRI GOLF! GOLFARI REISI-ABC! Kolm Eesti Golfikooli treenerit jagavad järgiproovitud nippe

AJAKIRI GOLF! GOLFARI REISI-ABC! Kolm Eesti Golfikooli treenerit jagavad järgiproovitud nippe

golf2Käes on külm aastaaeg ehk kehv suusailm, väljas golfi mängida enam ei saa ning  golfarid on kolinud sisehallide kitsastesse oludesse. Kuivõrd seal võib ennast küll vormis hoida, kuid täit naudingut oma lemmikmängust siiski kätte ei saa, siis sõidavad paljud golfimängijad lõunapoolsematesse maadesse, kus muru ikka rohetab ja mängida saab ka kergemas riietuses, kirjutab ajakiri Golf.

Ajakiri Golf esitas kolmele maailmas ringi rännanud golfitreenerile kaks küsimust, mis kerkivad ilmselt igale reisiteedele suunduvale golfarile mõtetesse.  Küsimused olid järgnevad: „Mis on golfimängija reisile mineku ABC ehk mille peab reisile minnes kindlasti kaasa võtma? Kas on ka midagi, mida pole mõtet kaasa vedada?“

Paljude golfarite õpetaja Rein Auväärt vastab lühidalt ja selgelt

ajakiri-golf-6

Kindlasti on vaja kaasa võtta: plaastrid, midagi päikese kaitseks , antiseptiline salv, aaloe geel ja külmageel.

Kaasa ei ole mõtekas võtta liiga palju keppe. Lähtuda tuleks oskuste hinnangust + 1, milles on igal golfaril oma arvamus. Rohkemat ei julge ma  soovitada, eks  igal golfaril on oma eesmärk reisile minekuks.

Sügisel Ameerikat külastanud Enrico Villo soovitab esemed, mida soovid igaks juhuks kaasa võtta, koju jätta 

Enrico-Villo

Nendele küsimustele saab tegelikult vastata mitut moodi, sest palju oleneb sellest, kui pikk on reis ja kui palju mängitakse. Kõigepealt soovitan hankida omale golfi reisikoti. Mina panen sinna sisse varustuse kui ka kõik vajamineva riietuse ja jalanõud. Kindlasti  tuleb alati kontrollida, millised on konkreetse lennufirma tingimused!

Enamasti mahutub golfikott kuni 23 kilogrammi tavapagasi alla, seega eraldi tasu ei võeta.  Ma ise üritan nii ökonoomselt pakkida, et saaksin pagasisse ja käsipagasisse pakitud riiete ja jalanõudega hakkama. Kui reis kestab kauem kui nädal, on võimalik alati pesta kas siis hotellis või rentides sobiva elamispinna, kus on ka pesumasin olemas.

Kahjuks on aga ka lennufirmasid, kes võtavad golfikoti eest eraldi tasu ja nõuavad, et reisikotis oleks ainult varustus ja jalanõud. Mõnikord, kui on vaja koti kaalu vähendada, siis jätan osa keppe koju, näiteks paaris numbritega rauad, nõndaviisi väheneb  pagasi maht  ca 1,5 kilo kergemaks.

Kindlasti  tuleks üle  vaadata ka pallide kogus, sest ei ole tarvis kaasa vedada suurt kogust palle, kuna neid saab kohapealt osta. Juhul, kui on näha, et suure tõenöosusega vihma ei saja, siis ei ole ka mõtet kaasa võtta vihmavarju ega vihmariideid. Kindlasti ei peaks reisile vedama suurt ja rasket bägi, golfikepid võiksid olla kas kantavas bägis või pinalis. Juhul, kui on aga näha, et  vihma võib sadada, ja mänguringid on broneeritud, siis oleks lisaks vihmariietele ja vihmavarjule soovitatav kaasa võtta kaks paari kingi.

Soovitan enne pakkimist mõelda hoolikalt läbi, milliseid riideid vaja läheb, ja kui tahta igaks juhuks midagi kaasa võtta, siis on pigem parem need hoopis koju jätta.

Torel Neider annab põhjalikud soovitused

Torel-Neider

Golfimängijad reisivad teatavasti  väga palju ning esemeid, millega arvestada reisi eel on samuti päris palju. Esmalt on loomulikult vaja golfikeppe. Reisimiseks soovitan võtta väiksemat tüüpi golfikoti, et varustuse kaalu pealt kokku hoida. Väiksemad golfikotid on tavaliselt sellised, kuhu mahuvad hõlpsasti  ära golfikepid, pallid, tiid, kindad ja mõni riideese nt. vihmapüksid või jope. Golfireisile minnes tuleks kindlasti omale hankida korralik ja tugevast materjalist golfi reisikott, mis hoiab golfikeppe ning golfibägi võimalike kahjustuste eest,kuna lennujaamade töötajad just väga ettevaatlikult pagasitesse ei suhtu. Sellisel juhul tulebki kasuks tugeva ümbrisega(vähemalt golfikeppide labade juurest) reisikott, mis varustuse kindlasti terveks jätavad.

Olen ise aastaid kasutanud golfireisidele minnes veel sellist nippi, et keeran golfirätiku või ühe saunalina golfikeppide labade ümber, siis tean, et need jäävad kindlasti terveks. Kuna enamustel lennufirmadel on golfikoti maksimum-kaaluks lubatud 25 kilogrammi, siis tasuks golfireisikotti ka pakkida võimalikult palju riideid, golfikingad ja muud jalatsid, et golfikoti ümber tekitada nö. turvatsoon. Intercontinental lendudel on golfipagas sõltuvalt lennufirmast ka lubatud suuremana kaasa võtta, seda siis sõltuvalt lennufirmast ja lennuki suurusest kuni 40 kilogrammi.

Kui olla kirglik golfar, siis reisile minnes tuleks tavaliselt kaasa võtta ikka enamus varustusest. Näiteks golfipalle, mis võivad suures koguses kaaluda päris palju, võib koju jätta, kuna igast golfiklubist on võimalik osta palle  kohapealt. Lisaks saab vajadusel veel osta ka golfikindad ja tii’d, ka need leiab kohalikust pro shop’ist.

Artikkel ilmus ajakirja Golf talve eri numbris.

Tekst: Jüri Kukk 
Fotod: ajakiri Golf, erakogu 

Ajakirja Golf tellimuse saab teha SIIN!

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews