1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Ajakiri Golf: ALGAJAD GOLFIVÄLJAL: Kas nokamütsi peab ka pähe panema?
Ajakiri Golf: ALGAJAD GOLFIVÄLJAL: Kas nokamütsi peab ka pähe panema?

Ajakiri Golf: ALGAJAD GOLFIVÄLJAL: Kas nokamütsi peab ka pähe panema?

IMG_3433
Foto: Paul Meiesaar

Ahto Vahter

Notsu ja Puhhi isa Alan Alexander Milne ütles kunagi, et „golf on parim sport maailmas, milles vilets olla“ ja sellepärast ma eriti ei muretsenud, kui mõtlesin ühel heal päeval mängu lõpuks ära proovida.

Üksinda on kõiki asju raskevõitu alustada ja seepärast oli mul hea meel ringi küsides kuulda, et samavähe golfi mänginud, kui ma ise, ehk üldsegi mitte, on ka enamus mu sõbrad ja tuttavad.

„Kas nokamütsi peab ka pähe panema,“ küsis asjalikult Tõnu Trubetsky, kui pakkusin ideed minna kaikaga väikest palli taguma ja vaadata, mis tunne tekib.

Foto: Paul Meiesaar
Foto: Paul Meiesaar

Vastasin, et vast ei pea, aga kindel ma polnud, sest kunagi ei tea ja golfiinimesed tunduvad kõrvalt vaadates tõepoolest mingi omalaadse kambana. Selle kambaga kohtumiseks soovitas Tõnu veel inimesi kaasa haarata ja nii kogunes lõpuks Jõelähtme Golfikeskusesse pea terve Vennaskond ehk peale Tõnu veel Hedwig Allika, Lauri Leis, Allan Vainola ja Anti Pathique.

Eesti Golfikool tegutseb suvehooajal peamiselt Jõelähtmel Estonian Golf and Country Clubis, kuid nende treenerite käe all saab golfiga tutvust teha ja oskusi lihvida ka muu hulgas Saare Golfis, Saaremaal ja White Beach Golfis, Pärnus. Golfi algajatele võimaldavad esmapilgul aga ka kõik teised teenusepakkujad.

Villid ja rakud

Jõelähtmele saabudes märkasime kõikjal inimrühmi, kes tundusid üsna kohkunud nägudega. Küsides selgus, et tegemist on meie moodi algajatega, kel käivad kursused ja seega vaatasime neid kaastundliku murega, sest me olime lootnud mütsiga lööma tulla ja kohe hoogsalt mängima asuda, kuid selgus, et asi on veidi keerulisem…

Edasi loe ajakirjast Golf!
Kus on ajakiri Golf müügil? VAATA SIIT!

Head Uudised GoodNews