1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Ajakiri Golf: 24 tundi golfiväljakul ehk mehed ei nuta aastal 2013
Ajakiri Golf: 24 tundi golfiväljakul ehk mehed ei nuta aastal 2013

Ajakiri Golf: 24 tundi golfiväljakul ehk mehed ei nuta aastal 2013

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Jaan-Ivo Lukas 

Filmis „Verekivi“ lausub üks keskaegse Tallinna linnaisasid meelejääval toonil: „Uskumatu…“ Sama sõna, kuigi teises emotsionaalses väljundis, kipub esimesena meelde tulema ka seoses viie mehe 24 tundi kestnud golfimänguga Niitväljal. Sõpruskonna liikmed on pärast ööpäevapikkust sporditegu terved ja rõõmsameelsed ning nende golfisõltuvus ehk veelgi tugevnenud. Sellist supermaratoni samad härrased küll enam ette ei võtaks – nad soovivad, et see elamus jääks ainulaadseks ja kordumatuks.

Kui lühikesed puhke- ja joogipausid välja arvata, siis kakskümmend neli tundi järjest mängisid golfi Priit Paju- 24 tundi golfiväljakul ehk mehed ei nuta aastal 2013 Start kell 18.00. saar, Heiti Elster, Derek Vaide, Taivo Remmelgas ja Rasmus Reimo. Need viis meest unustasid golfiväljakul oma elukutse ja pühendusid sajaprotsendiliselt harrastusele. Jäägu siis looski erialad ja ametid nimetamata. Golfar Priidu tegevusvaldkonda teab aga vist siiski enamik Eestimaa inimesi. Püüdsime ka grupiusutluses leida paralleele Eesti filmiklassikaga ja mehed arvasid, et nad on üsna sarnased filmi „Mehed ei nuta“ tegelastele. „Meie olemuse iseloomustamiseks sobib hästi ütlus: „Ma olen täiesti terve mees ja tahan seda kõike saada!“ Pealegi võib golfirajal avastada ka saare, mis tegelikult on poolsaar,“ arvas üks mängijaist.

Viis golfimängijat on mittenutvad mehed, ka sõna otseses mõttes. Keegi neist ei kurtnud ega virisenud kordagi, ehkki mõndagi vaevas ühes või teises kehaosas kergem valu, golfiväljakul saadi ka väiksemaid kriime ja mõistagi andis end pärast mängu tunda kogu organismi vaevav väsimus…

Edasi loe ajakirjast Golf!

Kus on ajakiri Golf müügil? VAATA SIIT!
Külasta ka ajakirja Golf Facebooki!
Ajakiri Golf Twitteris!

Head Uudised GoodNews