1. Avaleht
  2. Sport
  3. Aasta parima taipoksija tiitli pälvis Rustam Gurbanov
Aasta parima taipoksija tiitli pälvis Rustam Gurbanov

Aasta parima taipoksija tiitli pälvis Rustam Gurbanov

TaipoksEesti Muay Thai Föderatsiooni Toetamise SA kuulutas välja möödunud aasta parimad sportlased ja treenerid ning andis välja rahalised stipendiumid koguväärtusega 6500 eurot. Aasta parima taipoksija tiitli pälvis Rustam Gurbanov ning parimaks juunior-taipoksijaks nimetati Madis Hiiet.

„EMFi Toetamise Sihtasutus otsustas juba teist järjestikust aastat anda oma parimatele treeneritele ja sportlastele välja rahalised preemiad, mille eesmärgiks on innustada neid veelgi tõsisemalt taipoksiga tegelema ja toetada meie sportlaste püüdlusi osaleda rahvusvahelistel võistlustel,“ selgitas EMFi Toetamise Sihtasutuse üks algatajaid Indrek Luukas. „Möödunud aasta tulemusi vaadates on tunnustus end ka kuhjaga ära tasunud. Eesti Muay Thai Föderatsioon on tõusnud Baltikumi tugevaimaks meeskonnaks.“

Aasta parima taipoksija tiitli pälvis Rustam Gurbanov klubist Garant, kes saavutas aasta kokkuvõttes parimad võistlustulemused. Tema suurimate saavutuste hulka kuuluvad näiteks võidud rahvusvahelistel Eesti meistrivõistlustel “EST MUAY THAI OPEN 2013”, Läti Muay Thai 2013 Open Championshipil, K-1 World Cupil, Riia Muay Thai Open Championshipil, samuti kinnistel Eesti Muay Thai võitlustel K-1s.

„Mul on hea meel selle üle, et pääsesin föderatsiooni ajalukku. Püstitasin endale selge eesmärgi ja saavutasin selle ning luban anda endast kõik, et ka tulevikus veel aasta taipoksija tiitlile tulla,“ sõnas Rustam Gurbanov autasu kätte saades.

Eesti Muay Thai Föderatsiooni esimehe ja ühtlasi aasta parimaks taipoksi treeneriks nimetatud Igor Šinkevitši sõnul on EMFil põhjust aastale tagasi vaadates uhkust tunda. „Maailmakarikal, mis toimus Lätis, saavutasime teise meeskonna koha ja Muay Thai meistrivõistlustel saavutas spordiklubi Garant meeskonnana esikoha viieteistkümne klubi seast Lätist, Valgevenest, Venemaalt ja Eestist,“ selgitas Šinkevitš.

Eesti Muay Thai Föderatsiooni kuulub täna 20 taipoksi klubi, kuhu kuuluvatel sportlastel on võrdsed võimalused stipendiumile kandideerida.

2013. aasta stipendiumid jagunesid järgmiselt:

Parim sportlane – Rustam Gurbanov (Garant), stipendium 1500 eurot
Parim treener – Igor Šinkevitšh (Garant), stipendium 1000 eurot
Parim juunior – Madis Hiiet (Garant), stipendium 1000 eurot
Parim juuniori treener – Aleksandr Bernjakov (Garant), stipendium 1000 eurot
Parim laste treener – Sergei Timofejev (Konkiro), stipendium 1000 eurot

Autasu panustamise Eesti Muay Thai arengusse – Mirkko Moisar (Paide Taipoksi Klubi), stipendium 1000 eurot

Valiku aasta parimate sportlaste ja treenerite kohta langetas EMFi juhatus koosseisus Sergei Vinokurov, Igor Šinkevitš, Kari-Paavo Koch, Indrek Luukas, Erkki Vapper, Kevin Renno, Vadim Kreitsman, Kalju Puhtla.

EMF Toetamise Sihtasutus on asutatud 2012. aastal eesmärgiga tunnustada Eesti Taipoksi Föderatsiooni kuuluvate klubide sportlasi ja treenereid. Klubi asutajateks on Indrek Luukas ning Kalju Puhtla.

MTÜ Eesti Muay Thai Föderatsioon asutati 2007. aastal, täna koondab ühing enda alla 20 taipoksi klubi üle Eesti. Muay Thai ehk taipoks on täiskontaktne võitlusspordiala, milles on lubatud käe- ja jalalöögid, samuti löögid küünarnukkide ning põlvedega. Erinevalt traditsioonilisest poksist, kus maadlusdistantsi jõudnud võistlejad lahutatakse, on taipoksis lubatud ka püsti maadlus. EMF on Eesti Olümpiakomitee liige alates 2011. aastast.

Head Uudised GoodNews