1. Avaleht
  2. Sport
  3. A. Le Coq Arena töötab väga hea murukatte nimel
A. Le Coq Arena töötab väga hea murukatte nimel

A. Le Coq Arena töötab väga hea murukatte nimel

Väljakukate A. Le Coq Arenal Foto: Eesti Jalgpalli Liit
Väljakukate A. Le Coq Arenal
Foto: Eesti Jalgpalli Liit

A. Le Coq Arena valmistub 31. märtsil toimuvaks Eesti – Island maavõistluseks, mis on ühtlasi legendaarse keskkaitsja Raio Piiroja lahkumismäng. Staadioni murukatte altsoojendus töötab märtsi algusest alates, värskelt paigaldati ka väljakut kaitsev hiigelsuur telk.

„Murukate on talve hästi üle elanud. Altsoojenduse ja väljakut katva telgi abil tagame pinnasele stabiilse temperatuuri, kaitseme öökülmade eest ja loome keskkonna, kus muru saab kasvama hakata. Selleks on tarvis pinnasetemperatuuri +6 kraadi. Teisisõnu töötame selle nimel, et näeksime Piiroja lahkumismängul väga head murukatet, kuid see eeldab pehme ilma jätkumist,“ rääkis Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel.

„Väljakumeister loodab vargsi, et ehk õnnestub enne 31. märtsi korra ka muru niita. Muru kaitsmiseks tuleb enne mängu kindlasti teha erinevad hooldustööd,“ lisas Sirel.

Jalgpalliliidu peadirektori sõnul ei ole tõenäoline, et meeskonnad enne matši peaväljakul treenida saavad, sest väljakukate eemaldatakse alles mõned tunnid enne avavilet.

31. märtsil A. Le Coq Arenal toimuva Eesti – Island maavõistluse pääsmed on saadaval Piletilevis. Tegemist on koondises 113 kohtumist pidanud Raio Piiroja lahkumismänguga.

Head Uudised GoodNews