1. Avaleht
  2. Sport
  3. 760 noort veetis nädala vutilaagris
760 noort veetis nädala vutilaagris

760 noort veetis nädala vutilaagris

760 noort, 81 treenerit, 19 paika üle kogu Eesti, 5 põnevat päeva – selline oli jalgpalliliidu ja Rimi suvelaagrite avanädal numbrites väljendatuna.

Tallinnas, Valgas, Narvas, Tartus, Keilas, Võrus, Kosel, Kuressaares, Elvas, Viljandis, Kohtla-Järvel, Haapsalus, Pärnus, Kiilis, Laagris, Põlvas, Avinurmel, Vinnis ja Kihnu saarel jätkus head ilma ja huvitavat tegevust igaks päevaks. Üks meeleolukamaid oli kahtlemata teisipäev, kui noored sõitsid ekskursioonile Tallinna, kus külastati Eesti koondise maavõistlust.

Tallinnas Sportland Arenal viidi esmakordselt läbi ainult tüdrukutele mõeldud laager. „Hommikul teevad tüdrukud kerge trenni, kus tegeletakse pigem tehnikaga. Seejärel on lõunasöök ja pärastlõunal toimub lõbus turniir. Selline oli tavapärane laagripäev. Vast umbes kolmandikul oli varem jalgpalliga kokkupuude. Nädal läks korda, tüdrukutele meeldis,“ rääkis laagri treener Miina Kallas, kes juhendas 20 tüdrukut koos Reelika Turi ja Viivika Viickbergiga.

Ida-Virumaal asuva Avinurme ja Lääne-Virumaal asuva Vinni laagrid korraldasid neljapäeval kahe laagri vahelise kohtumise, kus osales 40 noort Vinnist ja 19 last Avinurmelt. Kokku peeti kolm laagritevahelist matši ning lisaks üks eriline mäng, kus kahe laagri treenerid astusid seitsmekesi vastu 55 noorele, selgitas Vinni laagri juhendaja Tiit Transtok. Suurmatš lõppes 5:5 viigiga.

„Põnevaid lugusid juhtus muidugi veel. Igal aastal oleme laagri järel saanud kirju nii treeneritelt kui ka lastevanematelt, kes on rääkinud nendest headest emotsioonidest, mida see nädala pakkus, ja seda on alati väga tore lugeda,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagrite projektijuht Teet Allas.

12.–16. augustini toimub teine laagrinädal, kus osalejatele korraldatakse ekskursioon Eesti – Läti maavõistlusele. Registreerimine augustikuu laagrisse kestab Eesti Jalgpalli Liidu kodulehel kuni 25. juulini.

Head Uudised GoodNews