1. Avaleht
  2. Sport
  3. 11-12. juulil toimub Eesti pikim 24 tunnine enduro võistlus
11-12. juulil toimub Eesti pikim 24 tunnine enduro võistlus

11-12. juulil toimub Eesti pikim 24 tunnine enduro võistlus

Enduro11.-12. juulil toimub Mõisakülas Viljandimaal Eesti pikim mootorsõidukitele mõeldud enduro ehk kestvussõit, mille pikkuseks on 24 tundi. Võisteldakse originaalsetel Riga sääreväristajatel ning ka koopiatel ehk nn. “hiinakatel”. Võistlus on oma kestvusest tulenevalt saanud nime “24h Mõisaküla Le Mans”.

Võistluse start antakse reedel, 11. juulil kell 18.00 ja finišhilipp langeb 24 tunni pärast järgmisel päeval. Võistluse võidab võistkond, kes suudab 24 tunni jooksul läbida enim ringe. Võistkonda võib kuuluda 2-4 liiget, võistluse jooksul võib võrrile teostada remonti ja sõitjat vahetada.

“24h Mõisaküla Le Mans’i” peakorraldaja Ilmar Kuusk sõnas, et suuremad ettevalmistused punnvõrride võidusõiduks on tehtud: 1,4 km rada on korralikult ette valmistatud, paigaldatud rajapiirded, valgustus ning kohaldatud tsoonid pealtvaatajatele.

Kui 2013 aastal osales Maidlas peetud punnvõrride 24 tunni sõidul 56 võistkonda koos 214 osalejaga siis selleks korraks ootame võistkondi umbes 70. Oodata on ka väliskülalisi Soomest ja Lätist. Ilmar Kuusk lisab, et selline võistlejate ja pealtvaatajate arv võib Eesti väikseima linna, Mõisaküla, elanike arvu kahekordistada.

“Kutsume kõiki huvilisi 11-12. juulil Mõisakülla võistlust vaatama ja soovitame ka pered kaasa võtta. Oleme lisaks võidusõidualale organiseerinud ka palju muud tegevust võidusõitjate ja pealtvaatajate peredele – saun, söögikohad ja meelelahutus – et ikka 24 tundi ilusti vastu peaks” sõnab Ilmar Kuusk.

Head Uudised GoodNews