1. Avaleht
  2. Sport
  3. 104 aastat tagasi sündis Eesti jalgpall
104 aastat tagasi sündis Eesti jalgpall

104 aastat tagasi sündis Eesti jalgpall

6. juunil 1909 peeti Lasnamäel Valge majaka taga väljakuks kohandatud karjamaal esimene ametlik jalgpallivõistlus Tallinna meeskondade Merkuuri ja Meteori vahel. Seda päeva peetakse Eesti jalgpalli sünniks.

Merkuuri ja Meteori vahelisele mängule anti nii suur tähendus seetõttu, et tegu oli esimese kahe Eesti võistkonna vahel peetud ja dokumenteeritud jalgpallimatšiga. Ajaloolises mängus sai Meteor 4:2 võidu.

6. juunil on ajaloo jooksul peetud ka teisi Eesti jaoks olulisi jalgpallikohtumisi: 2009. aasta 6. juunil ehk Eesti jalgpalli 100. sünnipäeval toimus legendaarse poolkaitsja Martin Reimi lahkumismatš, 2007. aasta 6. juunil külastas Tallinna EM-valikmängus Inglismaa koondis ning 2001. aasta 6. juunil kohtusid värskelt valminud A. Le Coq Arenal MM-valikmängus Eesti ja Iirimaa.

7. juunil kell 20 kohtub Eesti meeste koondis A. Le Coq Arenal maavõistluses Trinidad ja Tobagoga. Täna on aga kell 19 Kotka tänaval asuval EJL TNTK staadionil sõprusmängus vastamisi Eesti U-16 noormeehed ja nende Berliini eakaaslased.

Head Uudised GoodNews